51/52 broj časopisa o antropološkoj medicini – hagioterapiji, Hagiohr!

51/52 broj časopisa o antropološkoj medicini – hagioterapiji, Hagiohr!

Dragocjeni čitatelji,

okolina i vrijeme će učiniti promjenu u svoju korist, ne pitajući te ništa, ako ti ne odlučiš učiniti nešto novo. Svjesni smo da nove spoznaje traže i nove odluke, inače velike koristi nema.  U jeci nove građanske, ali i crkvene godine u našem uredništvu je došlo do promjena i trebat će još neko vrijeme da nove posijane ideje i odluke izađu na vidjelo. O tim promjenama ćemo više u sljedećem broju, a za sad se od srca zahvaljujemo našoj bivšoj urednici Željki Karadakić jer je toliko dragocjenog vremena izdvojila za stranice ovog časopisa i odazvala se pozivu Stvoritelja.

 

Kao i do sada preda vama su tekstovi iz već poznatih rubrika. U rubrici Hagioterapija društva donosimo vam poticajne naslove kao što su Liječiti uzroke bolesti, Hagioterapijsko hvala, Strah i nepovjerenje – patnje današnjeg čovjeka, Hagioterapijom nadvladati stres na poslu.

 

Rubrika Poticaji za hagiopacijente donosi iskustva pacijenata koji su promijenili svoj život i okrenuli se k dobru. Pišu nam muškarci i žene koji nam svojim životom svjedoče kako je promjena moguća bez obzira koliko smo pali. Zatim hagioasistent Marinko Banožić odgovara na vaša pitanja koja su aktualna za sve nas.

 

U dijelu časopisa koji se bavi hagioasistentima prenosimo treći nastavak iz osnovnog obavezanog priručnika za hagioasistente. A  članice Zajednice Molitva i Riječ, Silva Vrdoljak i Marina Petrlin nam progovaraju stručno iz osobnog iskustva te daju poticaje za djelovanje.

 

In memoriam rubrika nam donosi vaša iskustva i doživljaje prof. Tomislava Ivančića koji nas uvijek rado podsjete kako čovjek može biti velik kada je potpuno okrenut suradnji sa svojim Stvoriteljem.

 

Rubriku Nove evangelizacije ovog puta započimamo s govorom prof. Ivančića na Šalati, gdje nam posvješćuje koliko je važno prihvatiti sebe, jer je na nama da odlučimo što će biti s našim životom. Profesor nam je ostavio Zajednici Pravilo za nasljedovanje, a ovog puta vam donosimo svjedočenja mlade formacijske skupine prema svim točkama Pravila i koji plodovi su nastali na tom putu formacije.

 

Za našu Informativnu rubriku ovoga broja uspjeli smo prikupiti djeliće sa seminara iz cijele Hrvatske, a i šire. Održani su seminari nove evangelizacije u Orehovcu, Zagrebu, Popovači, Splitu, Šibeniku, Omišu, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Osijeku, Rijeci, Mostaru i Minhenu. Nadamo se da će te uživati i u dašku atmosfere s Dana Hagioterapije koji se održao u Samoboru.

 

Ovaj časopis je zajedničko djelo sviju nas. Hvala svima koji su utkali dio sebe u ove stranice. Nadamo se da će nam svima biti na izgradnju i veselimo se novim spoznajma i vašim odlukama u nadolazećim danima. Nadamo se da ćemo dio njih moći podijeliti u sljedećem broju. 

Informacije o preplati mozete pronaci na ovom linku https://hagio.hr/.

Anđela Krivić

 

share