53/54 broj časopisa o antropološkoj medicini – hagioterapiji, Hagiohr!

53/54 broj časopisa o antropološkoj medicini – hagioterapiji, Hagiohr!

Dragocjeni čitatelji,

 

kao odgovor na ovo vrijeme u kojem živimo traži se posve novi stil života, a to je svjesnost. Od presudne je važnosti za svakog čovjeka biti svjestan kako bi mogao biti budan i odgovoran za svoj život jer naposljetku svi mi snosimo posljedice svojih odluka. Zdrava svjesnost nam omogućava da se koristimo snagama i sredstvima koja postoje u našem životu, ali smo ih zanemarili.

Oblikujući ove stranice časopisa zagledani smo u Istinu i nju vam želimo donijeti kako bi vam osvijetlila nesvjesne prostore. Želimo biti dosljedni u tome, stoga smo odlučili ići u korak s vremenom. Novost koju vam uskoro donosimo je internetski portal hagio.hr na kojem ćete moći u svakom trenutku pristupiti novim člancima, video i audio zapisima o hagioterapiji i novoj evangelizaciji. Pored toga tu su i drugačiji paketi godišnje članarine. Više o tome imate na posljednjim stranicama časopisa i na ovom linku: http://zmr.hr/nova-preplata-za-hagiohr/. 

 

Ovoga puta, više nego ikad, naše rubrike vape za promjenom. U rubrici Hagioterapija društva razmišljamo o tome kako se oduprijeti banalizaciji te isplivati iz plićaka u dubinu? Donosimo  odgovore i rješenja kako hagioterapijom pobjeđivati ugroze suvremenog društva i nadvladati patnje čovjekove duhovne duše. Tu je i dugogodišnji primjer iz prakse s radio valova.

 

Rubrika Poticaji za hagiopacijente donosi dragocjena iskustva hagioasistenata i pacijenata. Hagioasistent Marinko Banožić odgovara na vaša pitanja koja su egzistencijalna i iskustvena.

 

U rubrici duhovnost za hagioasistente prenosimo četvrti nastavak iz osnovnog obveznog priručnika za hagioasistente, a na istim stranicama možete saznati što znači životvorna hagioterapija i kakva treba biti duhovnost onih koji se njome bave.

 

Povodom profesorove godišnjice ovoga puta smo malo proširili rubriku In memoriam. U nju smo  utkali osobna iskustva profesora kako bi i onima koji ga nisu upoznali dali priliku da dožive njegovu osobu.

 

U rubrici Nove evangelizacije donosimo plodove iskustava ljudi koji su se odvažili biti svjedoci i njihova svjedočanstva kao upute i motivaciju za one koji to žele postati.

 

Naša Informativna rubrika obogaćena je različitim događanjima koja su usmjerena na svijet, ali i na samu zajednicu Molitva i riječ neograničavajući se na granice Hrvatske. Ovo nas posebno raduje jer pokazuje kako zajednica živi i raste.  

 

Nadovezujući se na navedenu rubriku cijeli ovaj Hagio.hr primjer je svjedočkog življenja svakog od nas. Hvala svima koji su izravno sudjelovali u nastanku ovog broja, no ništa manje zahvalnosti upućene vama koji ga sada držite u rukama jer po vama i vašim budućim djelima možemo ostvariti njegov potencijal. Pozivamo vas da se odvažite na promjenu, pročitano provodite u djela, donesite i drugima glas ljubavi, ljepote i istine te nakon toga zapišite i pošaljite svoja iskustva. Pozivamo vas da nam se javite ako svojim predlozima ili praktičnim aktivnostima želite sudjelovati u izgradnji ovog časopisa i budućeg portala. Učinimo nas same i cijelo naše društvo svjesnim duhovne dimenzije i osobne promjene preko koje ono nemoguće postaje moguće.

Anđela Krivić i Mario Tokić

share