Loading Events
  • This event has passed.

Seminar nove evangelizacije (online)

Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) organizira božićni trodnevni Seminar nove evangelizacije (online) pod nazivom: “Ja sam svjetlost svijeta” (Iv 8, 12)

Voditelji su članovi ZMR, evangelizatori koji imaju mandat za djelovanje. Seminar će se održati od 18. do 20.12.2020., online preko platforme Zoom.

Raspored je sljedeći:

Petak 19:00-21:30
Subota 16-18 i 19:00-21:30
Nedjelja 16-18 i 19:00-21:00

Seminar je besplatan i otvoren za sve. Jedni preduvjeti za sudjelovanje na seminaru su: pristup internetu i mogućnost instaliranja aplikacije Zoom na mobitel ili laptop (nakon što se uspješno prijavite u mailu ćemo vam poslat detaljnije tehničke upute).
Radi plodonosnijeg sudjelovanja na seminaru poželjno je osigurati i prostor gdje možete biti u miru (sami) za vrijeme trajanja seminara.

Zbog povezanosti sadržaja potrebno je biti od početka do kraja seminara te interaktivno sudjelovati u seminaru (pripremite bilježnicu i olovku). Radi bolje mogućnosti sudjelovanja i međusobne interakcije, broj sudionika bit će ograničen. Prijave traju do četvrtka 17. prosinca (16h) i nakon toga u tijeku dana ćemo vas obavijestiti o statusu prijave, zato vas pozivamo da se prijavite na vrijeme. Ako imate dodatnih pitanja možete nam se javiti na tehnika@zmr.hr.

Prijava za seminar se nalazi na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/LXqRzjCo9kdX8YtU9

Sadržaj seminara, kao i cilj i struktura određeni su crkvenim dokumentima, a posebno dokumentom pape Pavla VI. “Evangelii nuntiandi”, zatim dokumentom pape Ivana Pavla II. “Catechesi tradendae”, “Ecclesia in Europa”, dokumentom hrvatskih biskupa ”Na svetost pozvani” (izd.HBK,2002.god.) te dokumentom i obrednikom “Inicijacija – red pristupa odraslih u kršćanstvo”. Bitan sadržaj evangelizacije nalazi se u posebnom priručniku, knjizi “Susret sa živim Bogom” prof.dr. Tomislava Ivančića.
Seminari omogućuju da se ponovo otkriju vlastiti kršćanski korijeni, dođe do iskustva susreta s Isusom Kristom, a to iskustvo donosi veliku promjenu života i snagu Duha Svetoga.

Dodatne informacije o povijesti i cilju seminara možete pronaći na web stranici ZMR: http://zmr.hr/seminari-nove-evangelizacije/

Neka iskustva s prošlih online seminara:

Održani seminari nove evangelizacije online

„Bit ćete mi svjedoci“ – održani seminari nove evangelizacije online

Start

18. prosinca 2020. @ 19:00

End

20. prosinca 2020. @ 21:30

Share this Event