Hodočašće u Mariju Bistricu i molitva za Domovinu

Hodočašće u Mariju Bistricu i molitva za Domovinu

Obavještavamo Vas da Zajednica Molitva i Riječ iz Zagreba, organizira hodočašće u Mariju Bistricu, u subotu 14. travnja 2018.

Molit ćemo za Domovinu, pravednu vlast, osobno obraćenje i obraćenje naroda. Pored toga srce treba pripremiti da u ovom razdoblju nakon Uskrsa doživimo iskustvo Duha Svetoga.

Hodočašće i program će animirati članovi Zajednice Molitva i Riječ, prema programu našeg utemeljitelja prof. Tomislava Ivančića, koji je godinama bosonog hodio u Mariju Bistricu.

Prijave su otvorene za sve, a potrebne su radi organizacije povratnog prijevoza. Prijave su zatvaraju u četvrtak, 12. travnja, u 23h (prijaviti se možete OVDJE).

Okupljanje je u subotu, u 6.15h na mjestu Bliznec, a polazak u 6.30h. Povratak se očekuje nakon sv. mise u Mariji Bistrici, oko 19.30h.

Božji blagoslov i svako dobro!
——————————————–

Neke od misli mons. Ivančića:

–          Pogledaj jesi li zadovoljan sa svojim životom, s prošlim danom i prošlim godinama! Opominje li te srce, kaže li ti savjest da u tebi postoji neka čežnja da budeš drugačiji, bolji, discipliniraniji? Vodi li te srce da činiš više pokore, da se bolje i drugačije moliš, da više voliš svoje ukućane, svog bračnog druga, uopće ljude? Jesi li uvjeren da je sve u redu s tvojim životom? Što bi htio promijeniti? Moli Isusa da ti pomogne kako bi rastao u vjeri i ljudskom dostojanstvu.

–          Svaki čovjek dobiva život od Boga, kao što mu je rođenjem određena i domovina sa svojim bogatstvom koje ona sadrži. Sv. Pavao kaže da je svaka vlast od Boga. To znači čovjekov život i njegova osoba, domovina u kojoj se on rađa i odrasta te vlast koja upravlja tom domovinom jesu Božji dar. No, ljudi kao nositelji te vlasti nose u sebi dobro i zlo te mogu, što se često i događa, zloupotrijebiti vlast na koju su izabrani te manipulirati narodom, osobito preko medija, nepravednih zakona i političko-policijskih prisila. Nasreću, nismo prepušteni toj zloći ljudi. Postoji Bog koji upravlja svijetom i koji narodu kao svojoj djeci želi priteći upomoć, gdjegod se zlo suprotstavilo dobru. Osim toga, Isus je među nama stalno prisutan, jer je Crkva njegovo milosno Tijelo, a mi kao vjernici dionici tog Tijela. Hrvatski narod osobito štuje Isusovu majku Mariju i naziva ju Kraljicom Hrvata. Naša povijest je puna iskustava kako nam je Bog uvijek pritjecao u pomoć kad su nas razni narodi htjeli okupirati ili uništiti. Osobito snažno je bilo svjedočanstvo Krunice u domovinskom ratu. Zato se možemo s punim povjerenjem u molitvi obratiti Trojstvenom Bogu i zagovoru Presvete Djevice. Potrebni su nam nositelji vlasti u Hrvatskoj koji ljube naš narod, njegovu povijest, kulturu i sve bogatstvo domovine, a osobito njegovu vjeru i vjernost Katoličkoj crkvi.

share