Kratka poslanica i Božićna čestitka Matične vrhovne uprave ZMR

Kratka poslanica i Božićna čestitka Matične vrhovne uprave ZMR

Dragi prijatelji i kandidati Zajednice Molitva i Riječ,

prošla je godina dana od stupanja na snagu Pravila. Prošlo je i deset mjeseci od smrti našeg Utemeljitelja, koji se posljednjim snagama trudio oko tog Pravila. Neprestano nas poticao na provedbu formacije i čudio se našoj sporosti i mlakosti. Vidio je svoj skori odlazak sa zemlje i htio nam pomoći da što prije postanemo stvarni hagioasistenti i evangelizatori , tj. oni koji stvarno donose zdravlje pojedincu i društvu snagom Duha Svetoga. Uostalom, zbog toga je i osmislio formaciju prema Pravilu.

Što smo dosad učinili?

Jesi li položio / la sve ispite ?

Jesi uspio/la usvojiti Duhovnost u ZMR (prema knjižici Duhovni život u ZMR)?

Jesu li se voditelji i evangelizatori pobrinuli da stekneš iskustvo Duha Svetoga po barem nekoliko seminara (Pravilo, br. IV, str. 10)?

Koliko nas je steklo uvjete da primi Bljesak (3. točka Pravila)?

Što si ti od navedenoga učinio?

Naš Prijatelj, čiji rođendan slavimo, želi se roditi ne samo u tvom i mom srcu nego u svakom čovjeku i društvu našeg vremena.

Jesi li svjestan/svjesna da bez poslušnosti Kristu i njegovoj riječi, ali i Crkvi, odnosno Utemeljitelju i njegovu Pravilu, Zajednica ne može započeti stvarno djelovanje?

Suvišno bi bilo opravdavati se, a daleko dragocjenije ponovno proučiti i posegnuti prema sadržaju Pravila. Tek našu poslušnost sigurno će pratiti Sila Duha Svetoga. To će biti najljepši dar Isusu koji nas treba. U nadi da prepoznajemo znakove vremena u kojem je suvremeni čovjek gladan Radosne vijesti i žedan ljubavi koja liječi srca slomljena.

Ako se odazovemo bit će to velika radost za nebo i zemlju!
Kao što je Marijin „Da“ bio sudbonosan za povijest cijelog čovječanstva, neka moj i tvoj „Da“ bude odgovor na zadaće koje nam je Otac povjerio.
Taj zaokret obradovat će čitavo Nebo, našeg Utemeljitelja i njegovog Prijatelja Isusa.

Blagoslovljen Božić!

Predsjednik i zamjenik Matične vrhovne uprave ZMR,

Ivica Lulić i Mario Tokić

share