Ne boj se, samo vjeruj – seminar nove evangelizacije održan u Splitu

Ne boj se, samo vjeruj – seminar nove evangelizacije održan u Splitu

Ovaj vikend Zajednica Molitva i Riječ organizirala je Seminar nove evangelizacije u Splitu pod nazivom ”Ne boj se, samo vjeruj”. Seminar se održao  u prostorima Centra za hagioterapiju, a voditelji seminara bili su teolog Ivo Juroš i Ana Perišić te članovi ZMR-Split.

Unatoč buri i nevremenu koje je opustošilo ulice Splita sudionici su vjerno dolazili na seminar i upijali sadržaje. Evangelizatori su pokazali od čega su sazdani i svoje riječi prepustili tkanju Duha svetoga.

Svojim svjedočanstvom života i predanja voditelji seminara pokazali su nam kako je to moguće, kako je to uzak put, ali na kraju se isplati.

Osim voditelja par sudionica posvjedočilo je svoj izlazak iz tame u svjetlo preko hagioterapije i nove evangelizacije.

 

“Ako čovjek nema cilj onda svaki put može biti dobar”. A u današnjem svijetu, nije lako ostati na pravom putu, zato su ovi seminari najbolji putokazi za naš život.

 

 

 

 

 

Iskustvo sudionika

 

Na seminaru sam doživjela izlječenje srca preko iskustva Duha svetog. Kažu da nešto jednom rastavljeno ne može se sastaviti.

Kad mi je srce bilo slomljeno bila je to istinska fizička i duhovna bol. Kao da se svaki dio mene raspao na komadiće. Bol kao kad te zub boli samo još dublja, zatupljujuća koja prožima cijelog tebe i traje. Nakon što se to dogodilo brzo sam se digla, pokupila komadiće i nastavila dalje. No nisam mislila ni očekivala da se ti komadići mogu vratiti u prvobitno stanje.

Krenula sam dalje s Gospodinom i bila zahvala na tome što sam brzo izašla iz te boli.

Na seminaru prije ovoga pokazao mi je, ako želim ići dalje trebam mu dopustiti da mi sastavi i obnovi srce te kako to ne uključuje nikakav moj napor, nego samo prepuštanje, što je meni i najteže.

Zadnji dan ovoga seminara, u nedjelju ujutro to se dogodilo. Umorna od sebe i svog truda odustala sam od pokušaja i prepustila se. Osjetila sam radost koja nije s ovog svijeta, sigurnost i milinu koja je prožela cijelo moje biće. Nakon toga ponovo sam osjetila onu bol, ali je bila jako kratkotrajna i reverzibilna, moje srce vratilo se i to novo. Još jače i snažnije nego što je prije bilo.

A.K

 

share