Tko smo miTKO

Zajednica Molitva i riječ (ZMR) katoličko je vjerničko laičko društvo.

ŠTO

Sadržaj je rada Zajednice razvoj karizme u reevangelizaciji Crkve i društva te hagioterapiji.

KOLIKO

Kroz Zajednicu su prošle tisuće ljudi. Neki su iskustvo susreta sa živim Bogom doživjeli na Seminarima nove evangelizacije, neki su se uključili u rad kandidatskih skupina i prolaze formaciju kako bi sami organizirali seminare, neki su fascinirani hagioterapijom, prionuli uz Studije hagioterapije te pišu radnje i školuju se za hagioasistente, neki prate radijske emisije utorkom i djeluju u svojim obiteljima i župama te na radnim mjestima.

ZAŠTO

Zajednica vidi svijet oko sebe i želi iskustvo koje je dalo smisao mnogim životima prenijeti dalje. Duboka ljubav prema Bogu, domovini i čovjeku nuka je na stalan rast i razvoj.

KADA

Statut Zajednice prihvatio je prvo Nadbiskupski duhovni stol u Zagrebu 1993. g. a zatim Hrvatska biskupska konferencija 1995. g.

Korijeni Zajednice sežu nekoliko godina prije ljeta 1975. godine kada je prof. Tomislav Ivančić s dvadesetak studenata kojima je tijekom godine držao vjeronauk u samostanu sestara milosrdnica u Frankopanskoj ulici odlazi u slavonsko mjesto Davor, gdje danima mole, čitaju Sveto pismo, razgovaraju o vjeri i slave euharistiju. Nakon tri tjedna doživjeli su iskustvo vjere i djelovanja Duha Svetoga te duboke promjene i radost. Otada svi koji s njima mole i žele živjeti obraćenički mentalitet doživljavaju isto iskustvo. Zato je 3. kolovoza 1975. g. rođendan Zajednice Molitva i riječ i njene karizme.

Na inicijativu nadbiskupa Kuharića održan je u rujnu 1979. Seminar za osnovno kršćansko iskustvo u Mariji Bistrici za svećenike i laike kako bi i oni iskusili istu silu Duha Svetoga. Otada pa do danas prof. Ivančić održao je stotine takvih seminara širom Domovine i u inozemstvu.

1980. prof. Ivančić osnovao je Centar za duhovnu pomoć u Zagrebu u kojem po izvornoj metodi hagioterapije do danas tisuće ljudi u duhovnim patnjama nalaze pomoć.

Od 2009. do 2016. Održano je u Zagrebu osam međunarodnih studija za hagioterapiju s brojnim polaznicima iz 23 zemlje svijeta.

GDJE

Prvi vjeronauk prof. Tomislav Ivančić održavao je sa studentima u dvorani Samostana sestara milosrdnica u Frankopanskoj ulici, a zatim u Crkvi Sv. Marka na Gornjem gradu, pa u Crkvi Sv. Marka Križevčanina u Selskoj cesti, u dvorani na Zavrtnici i danas u Kinoteci. Širom Hrvatske osnivaju se Centri za hagioterapiju, a djeluju i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Austriji, Italiji, Njemačkoj, a rad na području hagioterapije ostvaruje se  i u drugim zemljama Europe, kao i u SAD-u, Koreji, Ukrajini, Moldaviji.