Održan I. međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret

Održan I. međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret

Zajednica Molitva i Riječ, Matična vrhovna uprava Zagreb, organizirala je 1.Međunadni evangelizacijski i hagioterapijski susret u Zagrebu od 3. – 8. srpnja 2017. u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati, Voćarska 106.

Susret su prema programu vodili evangelizatori i hagioasistenti Zajednice Molitva i Riječ (ZMR).

Proteklih osam godina ZMR je organizirala tijekom prvog tjedna u srpnju studij evanglizacije i hagioterapije. Vodio ih je svećenik dr. Tomislav Ivančić, profesor emeritus koji je osnovao Zajednicu Molitva i Riječ, utemeljio Seminar za evangelizaciju Crkve i otkrio hagiotrapiju.

Budući da je u veljači o.g. dr Tomislav Ivančić preminuo, a karizma evangelizacije i hagioterapije je ostala, bilo je potrebno okupiti  sve one koji su prepoznali da su već dionici karizme ili tek žele postati.

Cilj susreta je bio prvo, doći do jasnoće karizme koju je za života Utemeljitelj posredovao ZMR. Drugo,  kako članovi ZMR trebaju živjeti i razvijati karizmu prema pisanom Pravilu koje je ostavio Utemeljitelj.

Na susretu se okupilo preko 370 sudionika iz 15 zemalja: Hrvatska, BiH, Slovenija, Irska, Njemačka, Ausrija, Švicarska, Italija, Luxemburg, Srbija, Makedonija, Ukrajina, Venezuela, Libanon, UK. Među sudionicima je bilo svećenika, redovnika, redovnica i laika.

Slike – uskoro u Galeriji.

share