Održan Seminar nove evangelizacije na novu kalendarsku godinu

Održan Seminar nove evangelizacije na novu kalendarsku godinu

Zagreb je u Novu godinu ušao uz “vatromet” ljubavi, dobrote, zajedništva. Mladi iz Zagreba i ostalih dijelova Hrvatske odlučili su krenuti novim Putem u novu godinu. Umjesto ponuda ovoga svijeta izabrali su ponudu Isusa Krista. Tako je u Zagrebu organiziran seminar Nove Evangelizacije za mlade pod geslom “Evo, sve činim novo” koji su organizirali mladi iz Zajednice Molitva i Riječ (ZMR), a voditelji su bili evangelizator dr. sc. Ivo Vrdoljak, hagioasistentica i teologinja Silva Vrdoljak, bračni par iz ZMR.

Ušli smo u novu godinu promijenjeni, novi i ispunjeni novom snagom Duha Svetoga. Vrata svoje “kuće” i srca otvorili su nam redovnici franjevci konventualci iz župe sv. Antuna na sv. Duhu u Zagrebu. Krenuli smo od subote 30.12.2017. ujutro do nedjelje 31.12.2017 navečer. Bogatstvo sadržaja upijali smo kao žedna zemlja vodu, a vrijeme kao da nije postojalo. Uz glazbenu pratnju Višeslava Foretića i benda brzo je 140 mladih sudionika postalo jedno u pjesmi i duhu. Zajedništvo nas je nosilo kroz seminar, a ulazak u novu godinu proslavili smo u Crkvi Svetog Antuna gdje su nam se pridružili i ostali članovi Zajednice i župljani koji su nas pratili duhovnom potporom tijekom seminara.
Sv. misu i klanjanje s prijelaza sa stare na novu godinu predvodio je vlč. Jakov Rađa, a zajedničko druženje nastavili smo u dvorani samostana nošeni pjesmom, humorom i radošću srca.

Vesna Žarko

share