Zajednica Molitva i Riječ hodočastila u Mariju Bistricu

Zajednica Molitva i Riječ hodočastila u Mariju Bistricu

Dana 15. travnja 2018.g., subota, Zajednica Molitva i Riječ (Zagreb), hodočastila je pješice do Marije Bistrice. Bilo je više od 25 hodočasnika. S nama su na putu bili i jedan mladić iz Venecuele, kao i djevojka iz Ukrajine.

Susret je osmišljen u etapama. Dio etape je bio aktivno druženje i razgovor, zatim zajednička molitva za Domovinu, te sat vremena šutnje. Šutnja je još nekoliko puta ponovljena. Također se molio Križni put za Domovinu, te čitalo Evanđelje i Djela apostolska. Na odmorištu Gorščica napravili smo veliku pauzu i okrijepili se.

Šutnja je posebno preoblikovala naša srca. Bila je to aktivna šutnja. Govora nije bilo, ali je zato govor Stvoritelja bio tako očit, kroz pjev ptica, zrake sunca, te prosuti mirisni cvjetni tepih gotovo kroz cijelo Sljeme. Dio puta proveli smo u pjesmi. Dijelila su se duhovna iskustva. Promišljali smo o Riječi, diskutirali, otkrivali svoje vlastite misli i spoznaje.

U Mariji Bistrici smo u 18 h, bili na misi. Tu su nam se pridružili i još neki članovi koji su stigli automobilima. Oni su donijeli hranu i počastili nas nakon sv. mise.

Iako hod nije bilo lak, negdje smo nailazili na prepreke, srušena stabla, blatne putove, trnje, zajedno smo sve uspijevali. Bilo je ovo divno iskustvo, putovanja zahtjevnijom stazom i to preko 30 km. Sjetila sam se one rečenice u Svetom pismu: „Gospodine, evo mi ostavismo sve i pođosmo za tobom…“

Autor: Marina Ćavar

share