Praštanje liječi i ozdravlja – seminar nove evangelizacije održan u Zagrebu

Praštanje liječi i ozdravlja  – seminar nove evangelizacije održan u Zagrebu

Od 18. do 20. siječnja, održan je seminar nove evangelizacije u zagrebačkom naselju Vukomerec, u župi Muke Isusove, a koji je organiziran od strane Anite Fiolić, dugogodišnje članice ZMR-a, majke petero djece i glazbenice, koja vodi zborove i svira u istoj župi, a isto tako dva puta tjedno volontira na info-pultu Centra za duhovnu pomoć, u Vodnikovoj, u Zagrebu. Geslo seminara bio je “Praštanje liječi i ozdravlja”. Voditelj seminara bio je vjeroučitelj Ivica Lulić, sa suradnicima.

Seminaru je prisustvovalo sedamdesetak sudionika koji su se aktivno uključivali svojim promišljanjima i nadahnućima o: vlastitoj
egzistenciji, što je za njih Isus Krist, kako doživljavaju Crkvu. Bilo je to stvarno zajedništvo i tijekom seminara, ali i pauza kada su se
razmjenjivala iskustva i dojmovi.
Osobito me je taknulo iskustvo jedne gđe koja je doživjela tešku prometnu nesreću, a zatim su joj u kratkom vremenu preminuli suprug i sin.        Rekla je kako je, unatoč svemu što joj se događalo, vjerovala kako Stvoritelj vodi njen život, te je odlučila prihvatiti svoj život onakav kakav jest. Kaže kako je slušala prof. Ivančića, od mladosti, i da je teoriju nastojala primijeniti u praksu.

Također, bilo je zanimljivo čuti iskrena i “tragateljska” razmišljanja o Crkvi. Mnogi su rekli kako Crkvu doživljavaju kao svoju obitelj, ili kao majku, kako se žele više uključiti u rad Crkve, neki su rekli i kako se žele iskreno vratiti Crkvi, a neki i da su se na nju ljutili,ali su joj se vratili, jer iznutra osjećaju kako joj pripadaju.

Bila su ovo duhovno vrlo bogata tri dana, te samo možemo zahvaliti Aniti i njenom župniku vlč. Danijel Crnić i vlč. Anđelu Malom, koji su ovo i omogućili.

Marina Ćavar

share