Susret Zajednice povodom I. godišnjice preminuća našeg Utemeljitelja

Susret Zajednice povodom I. godišnjice preminuća našeg Utemeljitelja

U subotu, 17. veljače povodom prve godišnjice od preminuća našeg dragog Prezbija, prof. Ivančića članovi Zajednice Molitva i Riječ iz Hrvatske i inozemstva okupili su se u prostorima franjevačkog samostana na Svetom Duhu 31.

Sam susret započeo je evangelizacijskim seminarom od sat vremena kojega je vodio Ivica Lulić čime je pokazao kako svatko od nas može sam na sebi redovito provoditi taj sadržaj. Ispunjeni duhom mogli smo osluškivati izvještaje nacionalnih i područnih zajednica. Istovremeno smo kroz pozitivnu kritiku mogli vidjeti što je dobro, a što bi trebali popraviti kako bi bili u skladu s Pravilom koje je nam je ostavio naš Prezbi. Formacija i izobrazba prema njemu glavni je preduvjet našeg rada u evangelizaciji i hagioterapiji.

U pauzi je slijedio zajednički ručak (agape) koji su pripremili članovi Zajednice iz Zagreba. I tijekom ručka nastavili smo izmjenjivati svoja iskustva kako bi bili poticaj jedni drugima u rastu kroz našu karizmu.

Nakon radnog dijela u 15 sati bila je sveta misa koju je za našeg Prezbija služio vlč. Anđelko Koščak. Na njoj su se okupili članovi Zajednice i simpatizeri, a sve kako bi zahvalili na daru njegova života i svega što nam je dao i ostavio u nasljeđe.

Ivana Vranešić

share