U Popovači održan seminar nove evangelizacije

U Popovači održan seminar nove evangelizacije

Na početku adventa, kada se pali prva adventska svijeća  – prorokova svijeća nade i iščekivanja, šaljemo vijest kako se to dogodilo u našem malom Gradu Popovači.

Događaj jest, da se je Grad Popovača pridružio mnogim gradovima koji su svoje trgove uljepšali adventskim vijencem, i  da je uz molitvu, pjesmu i blagoslov zapaljena prva svijeća.

No u našem gradu dogodilo se nešto mnogo, mnogo više i želimo tu radost podijeliti s drugima.

Zajednica Molitva i Riječ iz Zagreba  s voditeljem Ivicom Lulićem prof. i suradnicima, od 30. studenog do 02. prosinca 2018. godine, održala je u Župi sv. Alojzija Gonzage u Popovači  Seminar nove evangelizacije na temu: „Kako do iskustva osobne i egzistencijalne vjere“. Nastavljajući djelo prof. dr. Tomislava Ivančića, živo i svjedočki, ulijevali su najuzvišeniju hranu u naša srca. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadu koja samo simbolizira prvu adventsku svijeću oživjeli su stvarnošću  da smo željeni, jedinstveni i dragocjeni Onome koji drži ovaj svijet. Ta nada je u našim srcima postala stvarna, rodila se želja ići joj ususret, zagrliti je i biti s njom jedno.

Isus evanđelja, povijesna osoba, Isus Krist Gospodin jedno s Ocem, u sili Duha Svetoga zagrlio je punu dvoranu ljudi i otišao s njima u njihove domove  i na radna mjesta.

Naš  advent počeo je spoznajom da smo vrijedni, da ima Netko tko je iznad svega, da On vodi ovaj svijet, da je taj Netko u nama a sve drugo izvan nas, prolazno, propadljivo i nametnuto da bi nas odvojilo od Izvora i vodilo kamo ne želimo. 

Melita Pavlić

share